JAVA OOP 06. Animals - Явно се е появило ново животно ...
Привет,
Задачата си беше 100/100, но днес виждам, че е станала на 83/100. Гледам, че не е само при мен. Промяна по условито не виждам. Някой може ли да подскаже ?
Привет,
Задачата си беше 100/100, но днес виждам, че е станала на 83/100. Гледам, че не е само при мен. Промяна по условито не виждам. Някой може ли да подскаже ?
От условието на задачата се разбираше, че инпута не спира при кечване на ексепшън от невалиден вход (невалидна стойност за някое поле). Реално обаче имаше тестове които се държаха точно по-този начин (при грешка спира програмата, без да си получил команда за край). Имаше и тестове които пък след грешка си чакаха думаза край и преди нея обработваха още вход.
Оправих всички тестовете да спират само и единствено при дума за край и съответно модифицирах третия нулев тест да показва точно това. Извинявам се за по-късната реакция и неточностите. Стига ли подсказката?
Привет,
Това за спирането на грешка се видя на нулевия тест. Макар, че там накрая не трябва ли да има едно "Frogggg"?. Също и на първия нулев тест ми дава, че има малко интервали в повече.
Въпроса ми беше за последния, 6-ти тест. Там явно се подава животно, което не е от списъка (Това го проверявам като в switch - case-a в default хвърлям RuntimeException). Пробах и да го изпринтя като валидно с "Not implemented ..." съобщението от Animal class-a, пробвах и с "Invalid input!", но все ми дава грешка на този тест.
За нулевия тест си прав - оправих го. Шести проверява точно това за default-a и не виждам проблем с него.
Ами ето примерен вход и изход (поне както го разбирам от условието):
Вход:
Cat1
Macka 12 Female
Beast
Изход:
Cat1
Macka 12 Female
Not implemented!
Но пак ми дава грешка.