Относно достъпността на ресурсите от обученията
Здравейте,
От скоро забелязах, че има някаква нова политика по отношение материалите от курсовете и тя е, че се изисква студентът да е записан за дадения курс, за да ги достъпи. Това важи за всички ресурси, включително видеа и презентации.
За мен лично това е доста досадно, още повече, че видеата така или иначе са налични в YouTube, а другите ресурси не е невъзможно да се вземат през SVN-a на СофтУни. Не искам да се записвам за всички курсове, от които се интересувам; причините са различни.
Въпросът ми е - не е ли това стъпка назад от гледна точка на философията на университета за безплатно и достъпно образование? При положение, че навсякъде по сайта нещата са направени така, че на потребителя да му е лесно да се регистрира, запише за курс и т.н., защо се слагат такива спънки пред учебните материали?
СофтУни започна с идеята за по-добро образование. Фокусира се върху това и свободният достъп до ресурсите. Предполагам не само аз забелязвам, че вече фокусът се измества в друга посока. Г-н Наков, благодаря Ви за всичко на което заедно с вашият екип ни научихте, но и Ви моля - върнете достъпа до ресурсите лесен и достъпен за всеки посетил сайта. Това ви доведе до развитието на идеята Ви до мащабите, в които е в момента. Това ще помогне и за бъдещето Ви развитие. Знам, че сте наясно с това.