Въпрос за ASP.NET
Здравейте, трябва ми малко помощ за ASP.Net технологията.Искам header-a ,който се създава автоматично да не се показва на всяка страница ,но не мога да го открия къде се намира ,за да го редактирам.
Здравейте, трябва ми малко помощ за ASP.Net технологията.Искам header-a ,който се създава автоматично да не се показва на всяка страница ,но не мога да го открия къде се намира ,за да го редактирам.
А пробва ли да потърсиш къде се намира header-a?
Иначе се намира в Views/Shared/_Layout.cshtml, но не съм убеден, че от там можеш да контролираш до кои view-та да се наслагва.
В папката на View-тата имаш един _ViewStart.cshtml. Там можеш да бръкнеш през контекста и да извадиш контролера, който те вика и съответно да рендираш друг Layout. Смятам, че не е много добра практика, но е възможно.
Ако имаш изключения, на които искаш да се рендира друг header, можеш да го направиш когато връщаш View() от контролера. Разгледай overload-ите на метода View() от контролерите. Няколко от тях позволяват специфицирането на друг layout файл.
Дам има едно правило в ASP.NET MVC ако нещото което искаш да направиш изисква грозни хакове, то не го правиш като хората. :)
Благодаря.Ще пробвам.