Диплома от СофтУни в чужбина?
Здравейте интересува ме как стои работата с недържавно призната диплома и намирането на работа в другите държави и по-специално в отношение на езиците C# и Java? До колкото разбрах в БГ не гледат много на дипломата и стига да имаш знанията си почти навсякъде назначен, но в чужбина не знам как стоят нещата. Ако някой е бил/е в чужбина и който се е обучавал САМО в СофтУни, без университет партньор или е запознат с тези работи, моля да сподели мнението си.
Идеята ми е да мина обучението си през СофтУни, да работя тука 2-4 години и след това да замина за чужбина. По това което написахте, разбирам че няма да имам нужда от диплома от университет-партньор. Само ме притеснява това, че смятам да се обучавам онлайн и не съм наясно с екипните проекти.
Прпоръчвам присъствено обучение. Освен ако не си топ, топ и със супер дисциплина, по-добре ела на място и си учи отдадено.
Много хора учат, но малко научават. Ако научиш каквото преподаваме, ще имаш работа където си избереш по целия свят.
Статистиката показва, че 1 от 10 успява да научи това, което се изисква от фирмите и се преподава старателно в СофтУни. Преди да почнеш да учиш и да се увериш дали се справяш, не си прави големи сметки. Просто изкарай началния безплатен курс и ще разбереш дали е за теб тази професия.
Наков
От няколко години насам имам огромно желание да уча това, преди месец започнах да гледам предишните programming basics курсове и личното ми мнение е, че се справям (май и judge мисли така ) , научавам ги, прилагам ги във VS, judge-вам ги, вземам си точките, преповтарям лекциите и от другите месеци (хубаво е да имаш примерно 2-3 обяснения от различни преподаватели). Сега кандидатствах и до 19 март смятам да изреша изпитните задачи от предишни изпити поне по 2 пъти, за да мога да усвоя, това как да мисля на изпита и така. Надявам се да бъда приет. А има ли воля и интерес, винаги има начин