[Homework] Fast Track PHP/MySQL
Отварям тема за домашните за курса. Ще слагам линкове към темите за обсъждане на различните домашни.
Понеже съм онлайн и току-що гледах първата лекция (доста приятно поднесена от лектора) може ли някой от присъствалите да уточни трябва ли да се праща някакъв файл за първата лекция (Въведение в XAMPP – PHP MySQL уеб програмиране)?
В профила ми излиза поле за изпращане на файл, но след преглед на задачите не виждам нищо за изпращане.
Значи по логиката, че php е език за web програмиране, който се имплементира в html, следователно би трябвало php кода да бъде внедрен в html кода. Например за задачките с калкулаторите примерно за лице, аз лично съм направил следното:
<!doctype html>
<html>
<head>
<title>03.RectangleArea</title>
<meta charset="utf8"/>
</head>
<body>
<h2>Калкулатор за лице на правоъгълник</h2>
<form action = "<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method = "get">
Дължина: <input type = "text" name = "width" size=4><br/>
Ширина: <input type = "text" name = "length" size=4><br/>
<input type = "submit" name = "Calculate"/>
</form>
<?php
$width = $_GET['width'];
$length = $_GET['length'];
$area = $width*$length;
print "<h2>Резултат</h2>";
print "Лицето на правоъгълника е $width x $length = $area";
?>
</body>
</html>
@nikolaysimeonov принципно си прав, но аз лично не знам как да го направя това, не е обяснявано. Естествено мога да копирам това, което си написал, но не мисля, че това е целта. Все пак пишеше, че курса е за начинаещи с познания по HTML и CSS.
@elena89 Винаги мога да помогна, аз също като теб съм начинаещ тъй, че няма от какво да се отчайваш. Каквото знам го знам с много ровене и четене из интернет. Пиши ми ако имаш въпроси и ще помагам с каквото мога