Exercises: unit testing with Mocha: Task 5.ArmageDOM
някой може ли да ми покаже решението си.Не знам защо когато се опитам да вкарам два различни стринга ми изписва
"ReferenceError: $ is not defined".Благодаря предварително
някой може ли да ми покаже решението си.Не знам защо когато се опитам да вкарам два различни стринга ми изписва
"ReferenceError: $ is not defined".Благодаря предварително
Здравей,
Виктор Казаков, е направил мн хубаво видео по темата, как да подкараме локално юнит тестове с дом и jquery:
Поздрави!
Ако и след инструкциите от видеото не ти го разпознава(както при мен), пробвай да направиш това:
describe("sharedObject", function () {
before(()=>global.$ = $);
.....
.....
}
Тръгна,но все пак се затруднявам с цялото решение и ще се радвам ако споделиш твоето
Преди всеки тест трябва да си зареждаш htmla отначало, аз това не го съобразих и си стоях на 0 точки дълго време.
По-късно ще споделя аз как съм я решил.
Не взех в предвид че хората са почнали да си export-ват модулите, това трябваше да е чак на лекцията за модули :D. Декларацията на jQuery по обясненият начин слага $ в blockScope-a но импортирани файлове нямат достъп до нея явно така, затова трябва да се закачи за global-a scope-a, това не Ви трябва за събмитване в Judge-a обаче, там $ си е глобален, то е за тестване при вас. За часта с HTML-a, колегата утре ще добави в условието ясно пояснение че трябва да се ресетва DOM-a в тестовете.