Доста "хитрите" домашни...
Завършихме HTML и сега започваме CSS. Това значи, че сега ще науча какво е CSS, как се работи с него, за какво служи и тн. И точно поради това прекрасно ново начало в последните 4 домашни (от 4) се налага да го ползваме, като без него или е невъзможно да се изпълни качествено заданието или HTML има някакъв скрит таг, който само HTMLер на 120 години знае.
Смятам, че колкото и да искат да ни насърчават да учим сами и да си търсим информацията, наобходима за завършека на домашните, този път това разделение беше прекалено тежко.
Като някой, който не е пипал CSS и е имал лек досег в даскало с HTML(писан на notepad) в момента не мога да кажа, че ми е лесно.
Най-лесният пример, който мога да дам е случилото се днес: Запецнах на една задача след 3 часа боричкане с нея и реших да видя, как някой друг е нагласил въпросните таблици (става въпрос за 5 от домашно-таблици). Отварям аз форума, намирам домашното, цъкам на него и ми излиза началният образ на таблиците (<table><tr><td>име), общо има няма 60 реда (същото го бях направил и аз, но имах 50 пъти повече тагове в отчаян опит да наглася нещата (в презентацията също информацията е дадена доста зле и ако не беше Наков да каже, че "в HTML таговете не работят, така както си мислите", щях да загубя поне още час. Нали... кой ще предположи, че "width="100%" няма да може да заеме 100% от това което искам, то и 90,80,60... нищо не бачкаше както трябва, но е сигурно, че грешката е моя. ТА, и като видях кода на колежката ми стана доста криво, понеже бях направил всичко освен най-отгоре да сложа
<link href="styles/05-styles.css" rel="stylesheet" />.
Я виж тии, ма то можело кода да не изглежда като кървавото писмо. И съм почти сигурен, че колежката не е убила 5 дена в едно домашно. Но, скъпите ни шефове, които имат много повече опит от нас са решили, че ще е добра идея да разделят CSS & HTML и да дават домашни и за двете...
Нямам против Софтуни. Тук научавам много и атмосферата и учителите ни са супер, но има някой малки нещица, които направо ми бъркат в здравето.
Е, толкова от мен :) Приятен ден и стискайте палци, отивам да се боря със змея.
А кой е казал, че трябва да можеш да решаваш всички задачи? Това е като всеки ученик да решава всички задачи от сборника по математика, дори тези с една, две или три звездички. А сещате ли се какво трябва да направите, за да ги решавате тях? Да, да стерешавали много такива и да знаете повече от останалите. А това не става с фундаменталните знания. И не че нещо към автора, но едно просто търсене в Google за това как се ползва CSS ще му покаже точно това, което е търсил 5 часа!
@beBoss,
И моят пост почна с това, че просто търсене го показва.
Но и твоят пример не е много верен. Никога не съм бил добър математик, но до колкото си спомням сборниците по математика, в задачите от глава Х не е имало материал от глава Х+1. И също до колкото си спомням, домашните които ти дават след урока, също не са били на уроци напред. Честно да ти кажа, колкото и да не съм бил добър ученик, като свърши часа по предмета Х, ако щеш нека бъде математика, и дадат домашните, като се прибера вкъщи решавам 60% от домашната само с теорията, която съм слушла в часа и останалите 40% като препрочета какво съм си писал в тетрадката, докато е текъл урока. Не помня някога да съм отварял гугъл и да съм търсил разни работи?
Идеята на това, което написах е че винаги има и по-трудни задачи, за което трябва да седнеш и да потърсиш. Това е ставало като търсиш по учебника, по помагалата, по сборниците, или като питаш някой дето поназнайва повече от теб.Ако твърдиш, че сам си си решавал задачите от сборниците, говорим за сборници, не за домашните, та от сборниците където задачите са далеч по-трудно говорим за псоледните и тези със звездичките, не би трябвало сега да имаш проблеми с това да седнеш и да потърсиш и то нещо толкова елементарно. Не говорим да напишеш фейсбук на css а да си включил css в кода или да направи еди какво си на css. Много задълбахме по тази тема, което е безмислено. Пък и така се отсяват най-добрите, тези които знаят или тези които не знаят ама са намерили как да го направят ;) Пак казвам нищо лично към никой, но не може да ти се дават задачи, които всички ще решават, така няма много смисъл и не така функционира живота. Трябва да има конкуренция, за да има развитие :)