[Technical Issue] - Какво е и как се използва Wrap
Здравейте!Възможно ли е някой по-напреднал в програмирането да ми обясни понятието Wrap във всичките му контексти?Запознат съм с Word Wrap и разбирам целта му да пренася текста на нов ред всеки път като стигне определена дължина.Интересуват ме всички останали значения, за които чета и ми е трудно да разбера какво правят, каква е ползата от тях, и как могат да бъдат реализирани.
Пример: "You can have a wrapper library, that is, a library that 'translates' another library's functions into easier to use ones."
Благодаря ти!Излиза, че е доста полезно когато става на въпрос за големи проекти.Примера, който даде също беше доста пояснителен.
Моят личен съвет е да не пропускаш подобни неща и за малки проекти, така ще си създадеш навик :) Разбира се като всяко друго хубаво нещо, не трябва да се прекалява, т.е. да wrap-ваш и най-малките частици неща е безсмислено, все едно си пишеш твой език. По принцип съм го виждал в света на РНР, където системни библиотеки се махат и слагат от една версия на друга, и хората не вярват в това, че днес щом съществува функция X() утре ще я има пак. Но за външните сорсове е задължително според мен :)