За логическото мислене!
Здравейте колеги , никога не съм бил добър по математика , винаги ми е била тегава някак си. Чувам много хора казват " трябва да имаш логическо мислене , не е задължително да си спец по математика " ...е хубаво. Реших да се запиша за курса "Основи на програмиране" видях какво представлява if конструкция... писах код . Видях какво е for цикъл... писах код . Видях какво са вложени цикли ... писах код Не се записах за изпит , реших първо да видя какво е( Знаете , записа за изпита е по желание) изтеглих упражнението на 1-вата задача от изпита на курса , за който се бях записал и... оказва се , че логическото ми мислене е 0 . Имам огромно желание да уча програмиране , но логическото ми мислене е меко казано окаяно. Въпроса ми е : Какво да направя за да развия логическото си мислене и да подобря подхода си към задачите ? Ако се запиша присъствена форма , а не онлайн ще рефлектира ли според вас ? Не съм се занимавал с програмиране , преди 9 месеца научих за СофтУни и от тогава гледам видеото и после решавам задачите от упражнението , но... за циклил съм , нямам подход към решаването на този тип задачи. Някаква алтернатива ?