Грешна програма ? Programming Fundamentals - Extended - януари 2017
Здравейте, сравнявам програмите на двата курса, за да избера коя ще ми е по-подходяща, но виждам, че в разширената група е грешна програмата. В официалния имейл се казва, че лекциите са всеки вторник, а упражненията са събота и неделя. В програмата тук, са смесени лекциите и упражненията, т.е. присъстват и упражнения във вторник и лекции събота/неделя ? Фундаментално важно ми е кога са лекциите и кога упражненията, за това искам да знам дали има грешка или не?
https://softuni.bg/trainings/1568/programming-fundamentals-exended-january-2017
Да разбирам, че няма грешка в програмата и "лекциите" и "упражненията" ще са смесени, а не, както е опоменато в официалния имейл, а именно:
"Разширена: лекциите ще се провеждат всеки вторник от 10:00 до 14:00 часа, а упражненията - всяка събота и неделя от 10:00 до 14:00 часа"
В разменен имейл с администрацията, преди записването за курса, уточнихме, че ще мога да се явявам присъствено на упражненията в събота и неделя, ако запиша присъствено разширената група. От друг град съм и ще пътувам всяка събота и неделя специално за упражненията на този курс, а лекциите ще ги гледам онлайн, а сега разбирам, че упражненията няма да са всяка събота и неделя?
Някакво недоразумение има, предполагам, но трябва да намерим решение, тъй като разполагаме с по-малко от 12 часа за избор на група. Държа да присъствам на упражненията, затова и съм записал присъствена форма.
Да, пише се код всеки път, но упражненията не се качват и трябва да си ги правиш сам, вкъщи, затова и е графика в официалния имейл, за да прецениш дали можеш да присъстваш на тези упражнения или не, ако не - записваш онлайн. Реших, че мога да присъствам събота и неделя на упражненията и съм записал присъствено?
П.П. В програмата на интензивния курс виждам, че се спазва графика от официалния имейл, а именно "Интензивна: лекциите ще се провеждат всеки понеделник и сряда от 14:00 до 18:00 часа, а упражненията - всеки вторник и четвъртък от 18:00 до 22:00 часа"
Все още малко ми е хаос относно този Tech- модул: значи логвам се в СофтУни, излиза ми анкета, която трябва да попълня за избор на група, въпреки че съм онлайн и си мисля, че нямам право на избор на група, ама както и да е - изчитам я, виждам някаква разлика в дни и часове на лекции и упражнения, избирам си "разширена", че има повече занятия почивните дни, не че изобщо имам възможност да пътувам за дори и едно присъствено занятие, но както и да е - хората искат нещо да им попълня, мен не ме бърка, попълвам. След това влизам във форума и разбирам, че трябва да имам мейл, в който да ми е описана друга ситуация, не тази от анкетата - оказва се, че току-що съм изхарчила едни 130 лв, защото втората част от модула би ми струвала толкова, ако реша да я запиша. В замяна получавам допълнителни задачи и три месеца до изпита. Да, но аз съм си разпределила годината - февруари на изпит по Programming Fundamentals, месец май ме няма - значи директно на поправка за втората част есента за 20 лв, а есента - професионален модул. В новата ситуация - 20 лева за поправителен още за първата част и наесен тепърва втората част.
Бих искала да имам правото на информиран избор - имахте моето доверие...
Но! Нещата не са толкова сериозни, парите също, допълнителните лекции и задачи никога няма да навредят. Всички, предполагам, осъзнаваме, че организацията Ви е много млада и тези грешки са част от бъдещия й успех.
Та, целта на този пост е да натрупате обратна информация и да успяваме заедно.
Всичко на всичко има 5 пъти упражнения във вторник (само писане на код). В останалите вторници има нов материал (лекция + писане на код). И от тези упражнения се пада едното измежду 2 или 3 поредни за дадена тема.
Реално, както си плануваш пътуванията, ще посетиш 2/3 от всички учебни занятия и 20 от общо 25 упражнения.
Не е фатално да решиш някои от упражненията вкъщи и ако имаш въпроси да питаш в събота.
Препоръчвам ти присъствена форма и Extended варианта, с пътуване, както си нго намислил.
Наков