04. * CottageScraper - Programming Fundamentals Extended Lambda And LINQ
Колеги искам да обърна внимание на задача от първите упражнения от LINQ. Сега не съм сугурен но според мен тест 3 от нулевите е грешен защото output вади вместо "Price per log:" вместо "Price per meter:" както е в условито. (https://softuni.bg/trainings/resources/officedocument/13334/exercise-problem-descriptions-programming-fundamentals-exended-january-2017)
Моято решение дава 100/100 освен тест 3(нулевия), където освен стринга не ми излиза и решението(незнам защо но решението излиза ако на цената на метър махна всичка след запетаята, което не по условие).
На колегите, които дава 70/100 закръглете цените с Math.Round() до втори знак.
Това което виждам от кода трябва да закръгляш до втори знак(Math.Round) всички цени(това е на пръв поглед).Ако това не го оправи пак ще го погледна.
Здравейте,
Има някакъв проблем със задачата, защото няколко неща не изглеждат наред в последния пример:
https://dl.dropboxusercontent.com/s/nj9pe05y319ync4/chrome_2017-05-10_12-03-15.png
В примера пише "Price per log", а трябва да е "Price per meter".
И при пресмятането на единичната цена има някакъв проблем:
218 + 112 + 123 + 118 + 122 + 232 = 925
952 / 6 = 154.1666666666667
Това число, както и да го закръгляш не е 154.00 (освен ако не се закръгля до цяло число и след това обратно до число с 2 знака след десетичната запетая...)
Дам така е, но мисля че то ва е вече само в старите условия. Ако си изтеглин на скоро просто не са оправили теста в условието но, Judge беше коригирано и сега всичко е наред с него. Ако искаш под линка за сваляне на условието има още един линка(мисля че е съдържание на докумета или нещо такова) което е условието в текстов формат ако искаш да си зашишеш в задачата или нещо подобно. Там в този докумет услоето е коректно.
А това, което съм пояснил в задачата пише, че трябва да се закръгли до втория знак след десетичната запетая и това се отнася за всички единични пресмятания не само за крайното(явно единичните цени са закръглени преди да се умножат по дължината).Мисля че е това ако има още нещо пиши пак.