Извикване на View в друго View
Може да е тъп въпрос, но не мога да се оправя, не мога да намеря и решение, за това последна надежда ми е тък.
Как да извикам едно View (Posts/Create) в друго View (Manage/Index)?
Може да е тъп въпрос, но не мога да се оправя, не мога да намеря и решение, за това последна надежда ми е тък.
Как да извикам едно View (Posts/Create) в друго View (Manage/Index)?
Не разбирам въпроса ти. Искаш когато цъкнеш на линк да кажем в едно View то да ти отвори другото view ли? Ако е така, закачаш един a-таг и към него action в контролера, който ти обслужва даденото view и във функцията на Action-на рендираш това, което ти трябва.
Здравей!
Не съм сигурна, но май Partial view се използва за това което искаш. Можеш да погледнеш тук: https://docs.microsoft.com/en-us/aspnet/core/mvc/views/partial
Въпросът е малко страннен. Като цяло извикванията не трябва да стават във вюто със логика. Ако правилно съм те разбрал искаш да вкараш Create във Index ? Това става със partial view и RenderPartial. Но ако дадеш малко повечко инфо какво точно искаш да направиш, ще е най-добре, иначе само гадаем
Да, хуаво е да разкажа, какво точно искам.
Създали сме профил с вю (Manager/Index) това е страницата, която достъпваш, когато влезеш в профила.
Там искам да вкарам създаване на Статия (подобно на фейсбук), като след създаването и, тя да се вижда в същото вю.
А в главната страница, да се виждат всички статии на всички потребители, но от там (главната страница) да не може да се пише постове, а само от профила.
Здравей.
По принцип никога не искаш да викаш едното виу в другото щото просто няма логика .. ако има обща част (примерно форма) която искаш да я показваш в 2-те виута е най правилно да я отделиш като Паршъл както казва колежката и вече в двете виута да извикаш този паршъл..
Да, хуаво е да разкажа, какво точно искам.
Създали сме профил с вю (Manager/Index) това е страницата, която достъпваш, когато влезеш в профила.
Там искам да вкарам създаване на Статия (подобно на фейсбук), като след създаването и, тя да се вижда в същото вю.
А в главната страница, да се виждат всички статии на всички потребители, но от там (главната страница) да не може да се пише постове, а само от профила.