Linux OS - startx "command not found"
Взех си лаптоп на ACER с линукс ОС.Пуснах го написах startx за да влезе в десктоп-а,но ми изписва command not found.Ако някой може да отдели 15-тина минути ще съм много благодарен.
Взех си лаптоп на ACER с линукс ОС.Пуснах го написах startx за да влезе в десктоп-а,но ми изписва command not found.Ако някой може да отдели 15-тина минути ще съм много благодарен.
А с какъв Линукс идва машината?
Възможно е да няма изобщо GUI - има такива .
P.S. Ако трява да инсталираш нов и имаш нужда от съвет пиши!
Привет,
Моделът на лаптопа и търговското име (евентуално и версия, ако е упомената) на инсталираната дистрибуция ще помогнат при даването на съвети
Обикновено (поне преди беше така) дистрибуцията е Linpus Linux, но в конкретния случай може да е нещо различно. В крайна сметка ако вече е налице любима/позната дистрибуция, то не виждам причина да не се премине диреткно към нея
.Линпус е Федора базирана дитрибуция ,която идва инсталирана без графичен X-server.Идва инсталирана по подразбиране със Асер лаптопите и иска регистрация на сайта на Асер и закупуване на пълна версия .Най-добре я разкарай и си сложи друга дистрибуция , ще изгубиш по-малко време и нерви