"Programming Fundamentals- C# Conditional Statements and Loops - Exercises; 4 - Hotel
Здравейте Колеги,
проверих си задачата (4та от упражнението на 30.05) 10 пъти, нулевите тестове са окей, както и всички тестове. които сметнах с калкулатор и след това с програмата и всичко върви тип топ. Проблема е, че judge ми дава грешки на нулеви тестове, а просто нямам идея къде съм сбъркал !?
Това ми е кодчето, малко е разширено, понеже тия задачи обичам да ги пиша подробно и да мога да си ги проверявам, ако някой ми открие грешката, ще съм благодарен.
https://pastebin.com/GgYf6mMt
Така е - просто за момента не се сетих за тоя начин. Във видеото е показано по-краткия и лесен вариант.
Кой е по-краткият и лесен вариант. На мен най-лесно ми беше със switch ама и аз се обърках и бях направил това което каза spzvtbg : "вадиш намалението и после едната безплатна нощувка а трябва да е обратното от цената да извадиш нощувката и след това да извадиш 5-те процента от новата цена."
Така де във видеото (в разширения курс) лектора даде пример със swith, но аз го направих със if-фове, но както ти каза ако бях сложил това както си показал - по-горе, нямаше да използвам допълнителите проверки, които правя после( щях да си ги спестя - просто не се бях сетил за това).