C# Advanced Exam 19 June 2016 - Cubic`s Rube
Колеги, може ли малко помощ с тази задачка. Нещо не мога да разбера самото условие , затова и нямам написан код. Ако може да ме насочите с нещо.
Благодаря ви предварително.
Колеги, може ли малко помощ с тази задачка. Нещо не мога да разбера самото условие , затова и нямам написан код. Ако може да ме насочите с нещо.
Благодаря ви предварително.
Това видео изгледа ли го? Колегата Валентин Димитров разяснява условията на задачите.
Основното нещо , което би те затруднило в тази задача е, че за разлика от матриците, които изучавахме, тук кубчето представлява тримерна матрица (int [][][]). В началото се приема размера на матрицата и спрямо него се инициализира матрицата (представи си я като куб), като стойността във всяка клетка в началото ще бъде 0. След това на всеки ред, преди да се подаде команда Analyze се подават 4 числа, 3 от които са съответните измерения в матрицата (примерно при (2 3 1) : matrix[2][3][1]) и четвъртото е с колко да се увеличи стойността в тази клетка. Отделно имаш ограничения че тези 3 числа може да сочат към клетка извън матрицата и стойността на всяка клетка може да бъде увеличавана само веднъж. Накрая обхождаш всички клетки и принтиш общата сума на стойностите в клетките и броя на тези клетки, които са останали непроменени (имат стойност 0).
Благодаря ти за разяснението. Просто до момента не сме решавали / или поне аз задача с тримерна матрица и много не можех да си го представя.
rosen.ivanov - в това видео, което ми подаваш ти , колегата Валентин обяснява други задачи. Тази я няма , тъй като е изпитна.