[Programming Basics] Задача "House"
На VStudio-то 2017 това :
си върви перфектно ,Но джъджа го харесва на 40% едвам.Има нещо гнило , ама къде ???
На VStudio-то 2017 това :
си върви перфектно ,Но джъджа го харесва на 40% едвам.Има нещо гнило , ама къде ???
Здравей!
Имаш грешки в изчисленията, предлагам ти да погледнеш моя код https://pastebin.com/2wFY7h2T който дава 100/100
Ако има нещо неясно, питай!
Здравей,
Щом примерните ти минават а останалите не, значи прекалено буквално гледаш на нещата, ако ти е по-лесно вземи един лист хартия и на него опитай да изведеш всички зависимости, помисли дали има значение при четен/нечетен вход, представяй си нещата в главата как биха изглеждали. Когато извлечеш всички зависимости, задачата се получава. Когато мислиш, че си готов винаги пробвай и с някое по-голямо входно число, ако има някакви минимални грешки, тогава излизат наяве. Колегата вече ти е дал решение, затова от мен само този съвет.
Поздрави!
Любо
Примерните са до n=6, пробвал съм от 2 до 21 - няма проблем (в judge закъсва на 7,8, 9 и на 19..)
Но моя код дава по различна къща...не съм разбрал условието докрай!
Тествах ти кода, при мен дори във Visual Studio не върви както трябва, да на пръв поглед изглежда, че всичко е наред, обаче при преброяване на символите, те се отличават от тези които би трябвало да се получат при коректно решена задача.
Знам че моят начин е възможно най-тежък и излишно усложнен, но почнах с цикли за всяко нещо и ...
Твоя вариант е много по-добър, и по кратък .
Обаче на VS примерните картинки от упражнението ми излизат едно към едно...със всяка стойност на 'n'
Нейсе, ще го оправя!
Ако не ти е проблем, копирай моя код в твойто V.studio, и виж дали ще работи, ей така за спорта!
Виж в Judge като кликнеш на детайли ще ти излязат тестовете, точно при тях ти се чупи програмата. Тествай и с тези числа.
Е , да де , това направих първо, на VS си работи И с тези числа,
затова се съмнявам : дали пък самото студио при мен не коректва нещо по кода ???
Извън всякаква логика.....