Има ли смисъл от магистратура?
Мислите ли че има смисъл да се записва магистратура, ако вече работиш в ИТ сферата?
Мислите ли че има смисъл да се записва магистратура, ако вече работиш в ИТ сферата?
Не съм сигурен дали в някои фирми за определена длъжност не го изискват иначе за мен е безсмислено. Аз лично бих предпочел ако се наложи и 3 години да карам избрани от мен курсове в софтуни, отколкото магистратура в някой държавен университет, където си го караш по програма без никаква гъвкавост. Според мен тук се научава доста повече, а в крайна сметка за мен са по-важни знанията отколкото едно парче хартия на което ми пише името и магистратура. Но това си е мое виждане и не ангажирам никого с него.
Привет, колега. Да ти кажа по-важно е работиш в ИТ сферата. Можеш да имаш отлична подготовка по програмиране, без да си карал магистратура. Все пак за обща култура, или... за някакви допълнителни зания, макар и само теоретични не е лошо да запишеш магистратура. Моето мнение е, че има смисъл. Но на първо място е работата в ИТ сферата. Магистратурата е на второ място по-важност, пък и по-лесно ще я изучаваш като работиш. Успех!
Зависи от организацията която работиш.В някои няма значение , но в някои има.
В най-ниските нива едва ли някой ще те пита за магистратура , но нагоре по стълбицата не се знае.
Кофти да попаднеш в ситуация в която не те повишават защо се иска да имаш магистратура.
И да виждаш как другите растат , а ти буксуваш само заради това че нямаш тази хартийка.
Да, има макар да зависи за кои университет става дума и за коя магистратура. До колкото знам в България едиснтвено ФМИ и НБУ предлага сносни магистратури, свързани с IT.
Note: Ако очакваш, че магистратурата ще те научи да програмираш, недей. Идеята на master level курсовете е навлизане в дълбочина в определена сфера. Примерно Software Engineering, Artificial Intelligence, Information Science, etc.