Регистриране на домейн
Здравейте!
Регистрирането на домейн освен чрез показания вариант в superhosting.bg по какви други начини може да стане? Винаги ли се прави чрез компания, предлагаща хостинг?
Благодаря!
Здравейте!
Регистрирането на домейн освен чрез показания вариант в superhosting.bg по какви други начини може да стане? Винаги ли се прави чрез компания, предлагаща хостинг?
Благодаря!
Не е задължително да е бъде купен (регистриран) от компания предлагаща хостинг услуги, но обикновено компаниите предлагащи домейни (регистратори / регистрари), предлагат и хостинг.
Има много други варианти освен суперхостинг. Възможно е дори да си купиш (регистрираш) домейн при една компания, а да го насочиш към хостинг при друга компания или към собствен сървър.
Ето някой от най-известните провайдъри на домейн имена:
- GoDaddy.com
- NameCheap.com
- Register.com
- Name.com
и някой български:
- SuperHosting.bg
- ICN.bg
- host.bg
- NS1.bg
и други.
Здравей, BTroeva
Не е задължително! Също така може да си регистрираш безплатен домейн на freenom.com
Те са безплатни за 1 година! Не иска никакво заплащане за първата година...
Аз лично всичките ми домейни от там са на domain.ml
Дано да съм ти помогнал!
Благодаря! Ще погледна! :)
Здравей,
Искам само да добавя, че можеш да използваш и Github Pages за безплатен хостинг. Единственият минус е, че твоят уебсайт ще бъде open-source, така че ако използваш база данни или нещо подобно, по-добре направи както казаха колегите.
Благодаря за подробния отговор! А по отношение на промоционалния код от суперхостинг, който получихме, той само за хостинг в комбинация с домейн ли може да се ползва или може и само за домейн или пък само за хостинг? Освен това хостингът в промоция е за 3 месеца, след това трябва ли да се продължи със същия план или може да се премине на друг?
За това не съм сигурен, тъй като не знам какъв промоционален код сте получили - най-добре е да попиташ на рецепцията.
Предполагам, че промоционалният код е само за хостинг. Като след изтичане на периода, можеш да продължиш и на същият план но не е задължително. Ако искаш може да преминеш и на друг план.
Домейн обаче трябва да се заплати допълнително, като обикновено най-краткият период за който може да бъде закупен домейн е 1 година.