[Judge] C# Basics - Exam 10 April 2014 Evening - Problem {01} - Volleyball - въпрос
Здравейте,
имам малък проблем: в judge системата за тази задача ми се дават 30/100 точки. Когато въведа примерния Input от задачата ми излизат точните отговори. Вероятно проблема е свързан със закръглянето на числата. Може ли някой да ми посочи грешкатa?.
Ето линк към кода - http://pastebin.com/Bccw1Wvx
Благодаря предварително !
Имам и предложения за подобрения на кода.
Ето този израз: double totalPlays = (hometownWeekends + normalWeekends + holidayPlays);
Имаш го и в двете части на условната конструкция. Той не зависи от вида на годината, логично е да го изкараш преди if-a.
Също, новата променлива, която декларираш, leapYear, не е нужна. Смятай си с totalPlays, например така:
totalPLays += totalPlays * 0.15;
Накрая, в условната конструкция пак имаш повтарящ се код, Console.WriteLine. Изкарай го накрая. Така реално отпада и нуждата да слагаш else, if-a ще проверява само дали годината е високосна.
Ако не се лъжа съм виждал много подобно решение, почти същите неща бяха направени.
Благодаря за разяснението - вече ми дава 100/100 точки. Преди да пробвам с 0.66 бях пробвал с 2/3, а не 2.0/3 - явно трябва повечко да внимавам с типовете данни...
Благодаря и за подобренията по кода - малко дървено съм решил задачата, но бях погълнат от това да изкарам точния резултат :D