Symfony Blog проект
Здравейте,
Забелязах, че има съседна тема относно Symfony, но прецених да не спамя колегата и затова създавам нов въпрос. Ако е неправилен подход се извинявам...
Въпросът ми е за това парче лазаня:
Независимо как го формулирам, в момента в който създам допълнителен бутон в "base.html.twig", който да сочи към "article/allarticles.html.twig" чрез командата "{{ path("123")}}, ми гърми с грешка в "article\article.html.twig". Ако изтрия article.html.twig или ако преместя allarticles.html.twig в друга папка, бутонът отваря посочения файл (но във втория случай не мога да extend-на нищо и командите от Symfony не съществуват)... Та ми е много любопитно каква кретения съм извършил, та това не иска да сработи?! Symfony-то, за огромно разочарование, защото изглежда забавно за ползване, се оказа доста над възможностите ми и въобще не мога да му стопля логиката откъде какво и защо тегли и поради тази причина предполагам, че грешката е очевидна, но уви, убягва ми вече n-ти ден...
Благодаря за оказаното съдействие!
Поздрави!
П.С. Грешката, с която гърми е "Impossible to access an attribute ("title") on a null variable in article\article.html.twig at line 9" -> това най-вероятно означава просто, че не съм му подал информация за рендиране, но на мен ми е интересно защо въобще се опитва да отвори този път, а не зададения, който е празен и просто би следвало да отвори пуст HTML...?!
Здравейте!
Благодаря за предложението и разясненията... Той блога някак тръгна по условие (демек като преписах всичко по класическата система)... Но после реших да се опитам да разбера какво всъщност съм направил и да добавя един допълнителен бутон с някаква измислена функционалност, за мен си, ей така, да видя какво мога да направя... Та това ми е проблемът всъщност... Просто исках да добавя едно бутонче дето да прави нещо различно от условието... И се зачудих защо не мога дори да отворя празен html.twig файл при положение че, уж, правя същите стъпки като за другите бутони и функционалност....
Поздрави!
Ще качиш ли целия проект някъде, за да видим :)
Разбира се, благодаря за отделеното време... Само да попитам какво имаш предвид под целия проект - Контролера за статиите, където всъщност се опитвам да добавя функционалност, или кода от всички файлове?
Това е контролера за статиите - https://pastebin.com/grk4hjKp
Това е основният изглед - https://pastebin.com/uG6uQ6n1
В него се вижда, че съм добавил едниствено бутон ТЕСТ с {{ path("123") }}, който уж трябва да сочи към article/allarticles.html.twig...
Нещо елементарно бъркам, но не мога да го видя
Поздрави!