[Programming Fundamentals] Exam - 09 July 2017 Part 1 - Pokemon Don't Go - решение?
Някой може ли да даде решение на тази задача (Programmin fundamentals EXAM - 09 July 2017 Part 1) благодаря.
Някой може ли да даде решение на тази задача (Programmin fundamentals EXAM - 09 July 2017 Part 1) благодаря.
ето ти направо целия изпит
Благодаря
Здравейте колеги, аз също имам проблем с тази задача.Джъдж ми дава 70точки и последната проверка ми гърми. Може ли да ми кажете къде греша ? https://pastebin.com/ZLbvqgL0
Мисля че проблемът ти е в проверката дали pokePower в някакъв момент достига 50% от първоначалната си стойност. Имам предвид този ред код "if (initialPokePower % pokePower == 0 && distanceBetweenPokeTargets == pokePower)" според мен трябва да е така "if(pokePower == initialPokePower * 0.50 && exaustionFactor != 0)". По условие ти е казано, че делиш само, ако това е възможно за това проверяваме дали exaustionFactor е пазличен от 0, т. като деление на 0 е невъзможно. Ако и двете условия са изпълнени делението ще се извърши. Втората if проверка ти е излишна, защото условието което си написала е изключено от while цикъла, т.е. можеш да си напишеш Console.WriteLine извън тялото на while цикъла и пак ще се изпълнят само при тези условия.
Дано да си ме разбрала и да съм ти помогнала. Успех!
Тук ще намериш още едно решение, както и 100/100 на останалите задачи от изпита по Programming Fundamentals 09JUL17 :)
Благодаря!
Като ти гледам решението, имам чувството, че нарочно са измислили толкова объркващо условие. Респект!