Качване на домашното по Exam Preparation II
В JavaScript скелета има папка data и размерът ѝ е околко 300MB и заради нея не мога да си кача домашното. Та да я изтрия ли или да изтрия само съдържанието ѝ, какво да я направя тази папка.?
В JavaScript скелета има папка data и размерът ѝ е околко 300MB и заради нея не мога да си кача домашното. Та да я изтрия ли или да изтрия само съдържанието ѝ, какво да я направя тази папка.?
Как си си стартирал базата?
Мисля, че при "mongod --dbpath ........" ако не укажеш път на mongo къде да ти направи базата, я прави в папка data в проекта. Такава е настройката в start-mongodb.bat файла.
Разгледай я и се опитай да се ориентираш какво има вътре. Ако има папки diagnostic.data и journal, плюс някои от файловете да са от рода на "collection-0-191461............. .wt", значи е базата.
Моето неангажиращо мнение е, че би трябвало да можеш да я изтриеш без проблем и да си качиш проекта (естветвено ще загубиш данните).
Аз сравнявам проекта, който имам със скелета и трия всички папки които не са в скелета.
Това също е вариант ☺️
Да, папката е от mongoDB еми ще я изтрия изцяло тък и тъй ще я генерира наново при следваща настройка.
Така е, да. Или пък да си направиш някаква папка, накъде по дяловете на харда и да си пълниш всички бази там...
Да ще си напраря на D:/ някоя папка. Сега ще потърся и на други места дали няма такива папки от mongoDB, защото аз никога не съм задавал директорията и сигурно има и на други места.