проблем с прости пресмятания
Добър ден! Първия урок като ми го обяснихте задачите ги разбрах разписах ги няколко пъти в тетрадката после на word и от там джъджа, но сега тези прости пресмятания ме объркват пиша задачите дават ми грешка реших без проблем само първата може ли да ми обясните другите и да ми помогнете с тях, че да ги схвана и после да ги запиша два три пъти да ги науча? Благодаря Ви предварително!
https://softuni.bg/trainings/resources/officedocument/18654/exercise-problem-descriptions-csharp-programming-basics-bulgaria-october-2017
Значи аз говоря, че съм писал в джъджа задачите от първия урок, тези от втория се пробвах, но бъркам нещо явно в началото или в края на задачите, аз принципно и по математика съм така една задача я разбирам само като й напиша решението няколко пъти, при мен друго яче не става, да трябват ми решенията, но не за да ги препиша, а за да ги науча!
Това не е нещо което се учи на изуст че да го пишеш по 50 пъти.Пробваш да решиш задачата като запънеш някъде търсиш проблема в google или питаш във форума къде е проблема или как да се направи и така си развиваш алгоритмичното мислене като се мъчиш да решаваш сам проблеми.С този подход яко ще го закъсаш за напред
Няма смисъл да повтарям думите на колегата севгин. Мога да те посъветвам още нещо, до колкото разбрах ти пишеш задачите директно в джъдж, изтегли си visual studio(ако пишеш на C#) и там коди и тествай, защото нагоре задачите стават трудни и едва ли ще успееш да ги решаваш директно в джъдж без да тестваш локално. А и не мисля, че ще можеш по-нагоре да пишеш някоя задача която е примерно 200-300 реда дори и повече код 3-4 пъти това ще бъде самоубийство, но ти преценяш.