Проверка в Judge-системата
Здравейте ,колеги ,Искам да ви попитам ,защо когато качвам един и същи код в "judge.softuni.bg" ,всеки път ми изкарва различен резултат ? Благодаря ви предварително !
Поздрави !
Здравейте ,колеги ,Искам да ви попитам ,защо когато качвам един и същи код в "judge.softuni.bg" ,всеки път ми изкарва различен резултат ? Благодаря ви предварително !
Поздрави !
Здравей,
Според мен не си проверяваш добре кода, който качваш или поне изискванията които би селдвало да се спазват.
Като цяло понякога може да има някаква разлика в това което системата ще ти даде, в зависимост от това каква среда за разработка или компилатор ползваш, но ако е такъв случаят, то тогава би трябвало да ти даде Грешка при компилация! И това би станало само и единствено ако всеки път използваш нещо различно. Но няма как да се случва при една и съща среда за разработка и еднакъв код.
Като цяло проверявай добре какво качваш дълбоко се съмнявам при един и същи код да ти дава различни резултати.
Поздрави
Може да е по редица причини. Пренатоварване на judge, когато много хора го ползват по едно и също време (по принцип по време на активен изпит), интернет връзката ти и т.н. Но това е по-скоро рядкост, поне при мен. Ако найстина "всеки път" ти изкарва различен резултат, то тогава проблемът е при теб.
Ето този код например ,един път ми го прие за правилен ,а няколко пъти - "лимит на памет"
import java.util.Scanner;
public class p14_Time15Minutes {
public static void main(String[] args) {
Scanner scan = new Scanner(System.in);
int hours = Integer.parseInt(scan.nextLine());
int minutes = Integer.parseInt(scan.nextLine());
minutes += 15;
if (minutes > 59) {
minutes = minutes - 60;
hours += 1;
}
if (hours > 23) {
hours = 0;
}
System.out.printf("%d:%02d", hours, minutes);
}
}
Четири пъти го събмитнах кода, и четирите пъти даде 100/100. Кодът и judge са си добре. Остава нещо от тебе да е проблема.
От около една седмица има произволни проблеми (memory limit) в Judge с решения на Java. И преди се е случвало, но по-рядко. Може би са променили нещо по системата или има голямо натоварване.
Много благодаря !