Нужда от помощ за C# developer
Здравейте, пиша с ясната цел, да разбера повече за този университет. Понеже не вярвам на статистиките и имам нужда да говоря с някой, който е завършил обучението си или е към края му. Ще съм много благодарен,ако се случи по-скоро, за да мога да реагирам за приемните изпити . И понеже съм от гр.Силистра,предпочитам да говоря с някого от тук. Благодаря за отделеното време.
Искам да попитам за висшето образование, нужно ли ми е сега или в тази сфера мога да работя без него. Също така развитието на какво ниво е и мога ли да започна работа без диплома и последно , струва ли си повече от университет .
Така обширна тема ще ти отговоря до колкото мога. Вече ходих на няколко интервюта за работа в ит сферата,общо взето всеки гледа какво знаеш дипломата няма значение,дори вчера гледахме едно проучване с приятели в нета 80% от програмистите са self -taught. Сега как ще започнеш работа зависи и от късмета общо взето ако не си минал поне oop принципи и поне някакъв начален web ще ти е доста трудно но не невъзможно.
Сега за разликата между софтуни и държавен университет. Честно казано имам магистърска степен от държавен университет по химия. Мразя ги не мога да ти опиша колко време и часове сме изгубили в глупости и неща които никога не са ми трябвали но за а си запълнят хорариума ти ги слагат и повечето им преподаватели са...За колко са остарели програмите дори не искам да коментирам.
Сега софтуни си има доста трески за дялане,но поне имам свобода да избирам какво да правя и преподавателите работят това което преподават,да има проблеми с judge да водят се академия не университет не са акредитирани,да хората в момента мрънкат ако си от софтуни или телерик академия. Но истината е че ако искаш да се занимаваш софтуни ти дава насоките другото зависи от теб.
Сега ако очакваш само да минеш курсовете и да почнеш работа не става.Иска се доста код и разбиране,при мен е малко по-различно преди кодех доста но в един момент разбрах кое какво и как и сега коденето е по-малко но разбирането е по-голямо.Просто неща като синтаксиса няма как само с писане стават.
Та кое е по-добро аз бих казал която и да е академия или университет стига да не е държавен освен може би унибит - за тях чувам само много и хубави неща.