Programming Fundamentals - Dictionaries Exercises - 6. User Logs
Здравейте!
Трябва да призная, че речниците са ми доста трудни. Особено като трябва да пазя 3 променливи за всяко ентри.
От лекцията в май 18 така и не разбрах как да ползвам вложени речници, в записа от упражненията също нямаше нищо за тази задача.
Получавам 63/100 и нямам никаква представа защо.
Бихте ли помогнали?
Код: https://pastebin.com/MxqTARNi
Условие:https://tinyurl.com/y8e832ua
Мерси за кода, брат!
В презентация просто не видях синтаксиса за инциализиране и после за достъпване. А то било мн просто -dict[a][b], като матрици.
Другото трики място, за което ми помогна е принтирано. Мн лесно се бъркам с това кое трябва да е var и in във втория цикъл и се чудя и се мая, като дойде време за Console.Writeline($" {коя променлива?.values/value?}") защо не ми дава.
Всички казват, че рядко се ползват вложени речници, но в тая задач ми се струва, че е най-лесния вариянт. Има ли по-лесен без вложен?
ами един списък с обект user в които да си държиш list с ip от които е писал нещо такова.
А речниците нямат нищо общо с матриците матриците са многомерен масив докато речника ти е масив построен на ключ/стойност и тн. В речника няма как да направиш един for цикъл защото всичко ти е хеширано. a матрицата спокойно си я обикалящ цялата с 2 вложени цикъла. Не бъркай нещата.
За принтирането вариантите са много въпрос какво искаш да правиш, единственото което ти трябва да запомниш е че винаги лявата променлива в речника ти е ключа другото стойноста другото с малко дебъг се наглася, е примерно това принтиране го направих за 10 мин с 3 дебъга защото пробвах как работи sb.appendformat и се оказа че искат резултатите на един ред а уорд документа малко ме заблуди но това се хваща лесно.
За матриците - споко, знам я разликата.
Приликата за мен е в това, че достъпа става пак с [a][b], както и в матриците, нали така?
Принтирането ищом и ти го нагласяш с дебъгването, значи няма страх.
За тоя стринг билдър дори не го погледнах, че речниците гледам да науча. Мерси все пак!