Задача: Dance Hall - Judge ли бърка, аз ли, или светът в който живеем е объркан?
Привет, според условието на задачата всеки танцьор заема 40 см² + още 7000 см² допълнително мято за свободно движение, което прави общо: 7040 см². Обърнато в м² е 70,40 м² за 1 човек. В залата, както е напиасно в примерното решение на задачата, с размери 50м дължина и 25м ширина, което е 1250м², могат да се съберат не повече от 159 човека, барабар с оркестъра. Judge как смята да набута близо 1600 човека на 1250м², ако за всеки един от тях е необходимо 70,40 м² свободно мято?
Та въпросът ми е: моята математика ли бърка някъде, или тази на Judge (и тази в примерното решение)? Или идеята тука е да излъжем Judge, да ни даде 100/100, като му създадем условия да получи това което иска? Ако е така, добре е да се впише в условието на задачата, че иначе ще объркате математиката на доста хора!
Аз вече рещих проблема в judge. И да, направих си труда да потърся информация във форума. И да определено е заданието е напиано: "Напишете програма, която да изчислява колко танцьори могат да се поберат в залата и да се движат свободно."
Но въпросът ми не е как да накарам judge да е доволен.
Искрено моля: проверете отново внимателно изчисляването на задачата от judge, защото поред мен и "моята математика" има грешка!
П.П. Аз си мислех, че решаваме проблема на хората, които и търсят зала, но май "удисваме" на каъла на judge.
ами пак ти казвам прочети си условието,пак помисли и пак виж математиката не е в Judge проблема.