Благотворителна кампания - къде бъркам. Python
Малко по различен подход и се чудя къде бъркам? Аутпута не съвпада с отговора. Идеи? days=int(input('Please enter campaign length: ')) part=int(input('Please enter participant count')) cake=int(input('please enter cake count: ')) gofretti=int(input('please enter gofretti count: ')) pancakes=int(input('please enter pancake count')) cakecount= cake * part * days gofretticount= gofretti * part * days pancakescount= pancakes * part * days cakeprofit= cakecount * 45 gofrettiprofit= gofretticount * 5.8 pancakesprofit= pancakes * 3.20 totalprofit= cakeprofit + gofrettiprofit + pancakesprofit expenses=totalprofit * 0.125 realprofit= totalprofit - expenses print(realprofit)
output 112604.8
answer in doc: 119728.00
Променливите съм ги кръстил точно за да няма нужда от напасване :)
Последните 2 реда иваждам 1/8.
Инах предвид, че на мене не ми се занимава да анализирам (сравнявам, търся, гледам), коя променлива каква стоиност има, не, че ти си объркал нещо (за това напасвам е в кавички). А това за изваждането на 1/8, както отбелязах във втория ми коментар, вече видях че си го направил...
Както и да е, KarinaCholakova ти е дала вярното решение, така че, може да игнорираш моя коментар!