демо за CodeOrganisation & C++ Templates
Имам, следния въпрос когато се опитам да Build and Run демо №5 от лекцията получавам следната грешка 'undefined reference to WinMain@16'. Понеже имах проблем с IDE-то, се чудя дали проблема е при мен.
Ето и файловете:
1) Company.cpp;
2) Company.h;
3) HeaderAndSourceFilesMain.cpp
Може ли някой да ми каже при мен ли е проблема?
Благодаря, за изчерпателният отговор! И аз търся в интернет, но във форума ми отговарят, много умни и опитни хора, а и малко се стреснах и първото, за което се сетих беше за форума.
Естествено, че ще пишеш във форума :)
Той е за това и аз постоянно ви апелирам да го използвате.
Така и ти ще разбереш къде ти е била грешката и така някой друг колега, който има такъв или подобен проблем също ще му бъде полезно.
Жива и здрава
Пиша, за да кажа как аз се справих с грешката 'undefined reference to WinMain@16'. Може да е полезно и за друг, който работи с Code::Blocks, за инфо вижте този линк.
http://wiki.codeblocks.org/index.php/Creating_a_new_project
Понеже до сега, за да напишем нова програма, правим следното File->New->EmptyFile и го записваме с "име".cpp и готово, пишем и компилираме без проблем, дори може и да си влючим хедър File->New->File...->C/C++ header и пак без да е включен в проект, всичко се компилира и работи без проблем. Но когато програмата е разделена на няколко хедъра(*.h) и няколко compilation unit-и (т.е. *.cpp), без те да са влкючени в проект Code::Blocks ги мисли за отделни програми. Сега е необходимо да се създаде един празен проект File->New->Project->Console application и т.н, вижте линка за подробна информация и така вече комилатора знае, че тези файлове се компилират заедно и прави т.нар. MakeFile, както е обяснено в презентацията.