[Homework] JS Apps - Web Storage
Отварям темата за да питам пул система ли трябва да правим или куиз система във втората задача от домашното?
Ето моята първа задача:
Отварям темата за да питам пул система ли трябва да правим или куиз система във втората задача от домашното?
Ето моята първа задача:
И аз ще се включа с това домашно.
Приемам критики и най-вече препоръки. Малко се омаза защото първо писах в един общ file и после разделях с require. Предполагам, че ако почна с require ще излезе доста по чисто.
Поиграл си си доволно, аз имам въпрос на втора задача - трябва ли да визуалираме таймера?
Като рефрешна страницата след изчистване на локалния сторидж, брояча на сесийния се покачва с две всместо с едно!
@persian: Направил съм го с прогрес бар. Евентуално ще му сложа и оставащото време на таймер-а. Та смятам, че се подразбира да се визуализира - ще е коректно към играещия потребител.
Тия бисквити нещо не ми се нравят. Пробвам да създам бисквита в конзолата на хром на локален хтмл файл и после като проверя бисквита масива и ми излиза празен!? На лекцията владо ползваше XAMP, има ли някаква уловка с тия бисквити, че не тръгват мамицата им....
Уеб се пише/тества и рънва върху сървъри. Ако не ти се занимава с Apache, просто ползвай някое IDE: Visual Studio/WebStorm..
Аз да попитам малко криво, ама за какво са ти бисквити? Ако правилно се ориентирам и двете задачи са с локален и сесиен сторидж. Или ти просто си се заиграл?
Ето го и мойто творчество по двете задачки, въпреки че за втората не съм съвсем сигурен как да тълкувам някои от условията (exits the page), както и двете последни условия сякаш са едно и също, но това направих, ако имате препоръки давайте на воля.
Ако ми остане време до крайния срок за домашното ще взема малко и да го пооправя и визуално.
Здравей :)
Относно втората задача - времето не трябва ли да тече дори и да си затворил страницата. В момента ако затворя страницата на примерно 18 секунда и след това я отворя отново, таймерът продължава от 18 независимо колко време е минало между затварянето и отварянето ?
Да не би да трябва с cookie да се направи вместо localStorage, за да може да отчита реалното изминало време от отварянето на страницата за първи път?
Може и да си прав, но аз просто така разбрах задачата и затова, така и го направих. Идеята ми е ако имаш дълъг тест и инцидентво ти се затвори браузъра да може да продължиш от там докъдето си стигнал.
Извинявай аз съм в грешка ...
В условието пише :
A timer, which starts counting down from 5 minutes once the page is loaded.
Тоест не съм разбрал правилно - иска се когато се зареди страницата, а не когато се зареди за 1ви път изобщо.
Здравейте, колеги
Реших и аз да споделя решенията си.
Очаквам критика и предложения по задачите.
Относно 2-ра задача не съм сигурен, че разбрах добре условието, но мисля, че се справих.
Поздрави, Даниел
Оценката на домашни по тази тема не трябваше ли да е отворено до 4.12?
Вмомента няма възможност да се оценяват - срока е изтекъл.
Просто е грешка, често се забелязва. Ще го отключат.
Ники, за първа задача не е нужна чак такава заигравка. Решението и е на 20 реда. В случая излишно си я усложнил.
Така си е : D