Въпрос за първа задача от второ домашно - Compare arrays
Здравейте, от няколко часа се опитвам да реша задачата по всевъзможни начини, но на тестовете винаги ми изкарва 80/100. По условието на задачата разбирам, че трябва да създадем два едномерни масива, без първоначално зададени размер и стойности на елементите. След известно проучване започвам да си мисля, че това не е възможно и единственото ми решение остава да използвам динамичен масив, но не искам, тъй като все още не сме взели материала и предполагам, че има и друг вариант. Прикачвам кода, който съм написал до момента, за да видите къде може би греша. Предварително съм задал размер на масивите, тъй като не знам как да го направя с user input. На VS работи, но в джъджа 80/100. Благодаря ви предварително :)
Операторите за сравнение (==,!=,<,<=,>,>=) са предефинирани за почти всички STL контейнери
https://en.cppreference.com/w/cpp/container/vector/operator_cmp
Така че колегата, случайно или не, го е направил много добре.
Интересното е, че като сменя размера на единия масив ми иска да предефинирам оператора за сравнение, за да може да сравни масив с 4 елемента и с 5 елемента. Не знаех, че не може без предефиниране :D
Благодаря ти за изчерпателния отговор. Ще го направя с вектори, а това което каза за сравнението на на arr1 == arr2, в стака прочетох, че ако масивите са създадени от хедър <array> , сравнява елементите, а като е създаден без хедъра, сравнява адресите на първите елементи.