JS или Python за България ?
Здравейте , в момента съм 12 клас и имам страст към програмирането още от миналата година и след като завърша , ще записвам в софт уни. Имам нужда от помощ във вземането на решение , още от както съм започнал да програмирам от преди няколко месеца , се занимавам с javascript , по-точно правенето на 2д игри в canvas и като цяло това ми е интересно. След това чух , че Javascript не е най-подходящият език за този вид програмиране , тъй като неговата сила е главно в уеб програмирането. След като започнах да се интересувам повече за езика извън правенето на игрички в кенвъса и осъзнах , че съм си губел времето , тъй като уеб програмирането просто не ми е интересно. След това търсех език , към който да се преместя и да се занимавам с програмиране на различни програми и дори AI и чух за python и как нямало нещо , което да не може да се прави на python от уеб програмиране , та чак до игри.И след това в мен възникна дилемата - Да загърбя цялото учене на Javascript и да започна с Python или да се ориентирам към някой друг език. Какво е вашето мнение ? Какво се търси в България на този етап ? И като цяло ако можете да ми дадете някакви насоки защото съм страшно объркан.