Молба за лека промяна в критерии за сертификати!
Здравейте колеги, предлагам на обществено обсъждане следния въпрос:
Възможно ли е да се направи съвсем лек компромис с критериите за получаване на сертификат, понеже вече два пъти се натъквам лично на следната ситуация - получавам за цялото първо ниво обща оценка 4.99, заради което НЕ МОГА да получа сертификат за нивото, същото се повтаря и на изпита по JS APPs, със същия резултат съм и е твърде гадно заради 1 СТОТНА да не получиш сертификат, още повече че резултата може би е 4.993 примерно...Още повече, че лично аз не мога да приема това, защото за първо ниво, курса по Teamwork and Personal skills не се взема под внимание, а там съм на изненадващото дори за мен ПЪРВО място с отличен 6.00! Моля всички колеги за мнение, както и мнение на екипа на СофтУни с молба за този малък компромис, все пак от 4-5 изпита, разлика от 1 СТОТНА е твърде малка, за да се откаже сертификат. Предполагам, има и други в подобно положение, кажете вашето мнение.
Благодаря!
Здравей, аз визирам цялата успеваемост, а и както съм изложил по-горе, курса по Teamwork and Personal skills изобщо не е взет под внимание, което е неточност според мен, защото все пак и там са положени усилия, иначе не трябва да го има въобще. Все пак може ей тъй лекичко да бутне 1-2 стотни на базата на 4-5 други курса. Пък и тук основното е да разбера има ли и други като мен, или аз съм единствения карък /отново/. Все пак за втори път ми се случва и си е бая гадничко да ви кажа. Може и да няма промяна, но все пак да видя как стоят нещата и при другите колеги и да събера малко мнения.
Благодаря!
За Teamwork съм съгласен, че може би е добре да се взима под внимание. Макар че оценката е единствено на база предадени домашни, все пак е отделяно време за лекции и писане на домашните. По-вероятно е екипа да се съгласи да вкара с някаква тежест и този курс, отколкото да намали необходимата оценка за сертификат.
В действителност за Teamwork курса, всеки който е предал домашните и не е засечен, че предал преписани такива или празни е получил 6.00 и е на 1-во място. Ако и той се вземе предвид и оценките се екстраполират (предполагам, че това се прави), може да стане и обратният ефект - оценката ти да падне. Според мен (подкрепям съвета на Filkolev) е по-добре да се опиташ да се явиш на поправка на JS APP, така и така ти е най-скорошен изпит, а и има общо с идеята на работа на AngularJS (т.е. ще попълниш пропуски в знанията си по основните концепции докато правиш курсовият проект), а и няма други коренно различни като материя курсове до края на ниво 2. Шанса ти да си повишиш оценката според мен е много голям, все пак ще си работил по SPA концепцията около 2 месеца.