[Exam] PHP Basics - 12 Януари 2015 - решения, впечатления, резултати
Здравейте,
веднъж и аз да стартирам такава тема :) Моето лично мнение е, че на поправителни / повишителни изпити, особено като са струпани в 4 дни един след друг е хубаво, ако не с една идея по - лесни то в никакъв случай по - трудни задачи от тези на редовната сесия. Мнението ми може да се потвърди и от 50% нулеви резултати на днешния изпит а бих казал, че имаше подобно леко "изхъвляне" в една от задачките на JS също. Идеята ми е че с подобен тип задачи хората който са на кантар да се откажат .. биват отказвани, а това е лоши и за тах и за Софтуни.
Ето мойте решения GitHub
Ще се радвам да прочета мненията ви за днешния изпит.
PP: Ако някой може сам да измисли алгоритъм за пълнене на спираловидна матрица в рамките на час и нещо, без да е решавал нещо подобно до момента лично ще му стисна ръката и ще го черпя бира. Ма наистина сам да я измисли, не да "преведе" алгоритъма от джава или C#
Гърмяха многотестове но като натаманих регекса минаха всички. Един от триковете е следния. Могат да ти подадат Petar$5#5-----$$$@243434 и в този случай, ако не си написал регекса със positive lookahead ще ти хване ----- като валиден номер. (поне при моя регекс е така). Та за това с positive lookahead му казвам след, като намери или не намери + в номера да провери за някой спейс и след това да се увери че има число и след това да го селектира. След като тествах регекса и добавих лукахеда нещата станаха.
btw качи го това решение дето не е за гледане че ще да е шедьовър, като се има предвид, че беше направил 387 точки в 11 и половина та да го мъчиш до края на изпита ще да е нещо сериозно :)
На 2-ра задача ти гърми първи нулев тест с твоето решение, сега се вижда като го събмитнах :)
Видях го след като излязох; отидох в офиса, защото исках да видя подробности за задачата и на този етап ти беше единственият, който я беше решил за 100 точки освен мен.
Успях да го фиксна, пропуснал си, че между името и номера, освен +, не трябва да има и букви. Просто ги добавих в negated set-a и нулевия тест също мина. Зачистих и някои ненужни неща. Ето кодът: ЦЪК.
ха супер странно изобщо не съм забелязал че гърми тоя нулев тест. Нямам условията пред себе си а ги няма и в системата, но ми се струва, че не пишеше да няма букви между името и номера. пишеше че може да има всичко без + .. може и да греша не знам. Много се изморих 5 изпита за 5 дена ми дойде в почече