[Exam Problems] C# Basics - 20.12.2014 - Piggy Bank — къде греша?
Здравейте,
Първата задача, давана на изпит, която успях да реша без никаква помощ е Piggy Bank. Измъкнах я от C# Basics изпита на 20 декември, 2014 г.
Програмата ми работи с всички проверки, без една — тази, в която input за цена на танка е 200, а парти дните са 8. В примера отговорът е 4 години и 2 месеца. Но както и да го смятам (дори на хартия), отговорът при мен излиза 'never'.
Дори judge системата ми дава само 30/100, заради тази проверка. Въпросът ми е дали е установена грешка в отговора на тази проверка. Ако не, ще се наложи да публикувам решението си, за да ми кажете къде греша.
По-долу колегата kotow го е обяснил много добре, а ето и едно решение.
Видях решението ти.... Аз съм твърде назад в знанията си, за да я реша по този начин...
Нищо де, продължаваме напред, както каза един в много по-кофти положение от мен :)
Да кажа на Kotow — разбира се, че не си виновен, просто аз наистина имам много да уча. Един ден съм супер обнадеждена, на следващия имам чувството, че никога няма да ми се получи в тази професия... Предполагам, че не съм единствената дето минава през такива състояния.
Благодаря и на двама ви, че отделихте време.
Отново се боря с тази задача. Докарах нещата дотам, че сега получавам верни отговори на всички проверки, без tankPrice = 15999 и partyDays = 3. Вече ми е ясно, че без този Math.Ceiling работата няма да я бъде. Опитвам се да го ползвам, но нещо не съм в час. dmstoyanov сетих се, че твоето решение беше като за по-напреднали, но то и така се напредва. Обаче кодът ти вече го няма в линка от отговора ти. Шанс да го качиш пак?