Поредно грешно условие Problem 3 – Biggest 3 Prime Numbers 3-ти септември изпит
Изпит Java Basics 3-ти септември. Задача Problem 3 – Biggest 3 Prime Numbers. Цитирам условието: ''The input comes from the console. It consists of a single line holding the input sequence of numbers. All numbers are in brackets.'' Превод: ВСИЧКИ ЧИСЛА СА В СКОБИ. Съответно проверявам зиро тестовете и какво да видим: test.007.in.txt половината числа са без скоби. Test.008.in.txt също не отговаря на условието. Там нищо не е в скоби.Значи решавам си задачата, върви на всичко, което е според условието, но по някаква причина ми дава 75 точки, понеже си измисля нови правила. Това е изпитна задача. Някой, нещо? 100 ми дава, ако променя условието така, че да сплитва по скобите и space, но както казах това не е нужно, понеже условието е пределно ясно...
Ок, пуснах я просто ми се стори, че няма нищо. Явно не съм видял всички резултати. Ако на изпита има такава задача може ли да видим всички зиро тестове? Ако не може и съответно ми даде такава грешка как да разбера къде бъркам, като всъщност никъде не бъркам?
Изграждаме по-добра система за тестване на задачите преди да се дадат на изпит, за да се намалят до минимум такива грешки.
Отделно, по време на изпит администраторите следят за нередности и ако се забележи такава или някой студент обърне внимание, че според него може да има некоректни тестове, това се проверява на място и се коригира на момента.
Ако след изпита се окаже, че има некоректни тестове, според мен логичното решение е да се преизчислят резултатите на засегнатите хора.
Ок, благодаря за отговора.