07. Safe Passwords Generator
Здравейте, колеги извинявам се за притеснението имам проблем с тази задача. Въртях цикула по всеки възможен начин, който се сетих, опитах да поправя кога си според темите, които намерих по форумите, но неуспявам да разбера къде точно греша, за да ми вземе правилните символи при завъртането.
Условие:
7.Генератор за сигурни пароли
Ани се страхува от това, да не й бъде хакнат някой от профилите в социалните мрежи, затова решава да направи генератор за пароли, които да бъдат достатъчно сигурни. Вашата задача е да й помогнете да напише програма, която ще генерира тези пароли, разделени една от друга от знака "|".
Да се напише програма, която генерира серия от символи като в шаблона:
ABxyBA
като при всяко генериране на нов код, стойностите на символите се увеличават с 1. Ако A надхвърли 55, се връща на 35. Ако B надхвърли 96, се връща на 64.
Вход
От конзолата се чете 1 ред:
- На първия ред a – цяло число в интервала [1 … 1000]
- На втория ред b – цяло число в интервала [1 … 1000]
- На третия ред максимален брой генерирани пароли – цяло число в интервала [1 … 1000000]
Ограничения:
- A е символ с ASCII стойност в диапазона [35… 55]
- B е символ с ASCII стойност в диапазона [64 … 96]
- x e цяло число в диапазона [1… a]
- y e цяло число в диапазона [1… b]
Изход:
Да се отпечата на конзолата:
- Генерираният код. Ако броят на комбинациите е по-голям от максималния на кода, да се отпечата до подадената стойност, в противен случай да се отпечата до текущия брой на комбинациите.
Примерен вход и изход
Вход |
Изход |
Обяснения |
2 3 10 |
#@11@#|$A12A$|%B13B%|&C21C&|'D22D'|(E23E(| |
Понеже се достига стойността на числата a и b по-рано от постигането на максималния брой на комбинациите, програмата приключва. |
20 50 10 |
#@11@#|$A12A$|%B13B%|&C14C&|'D15D'|(E16E(|)F17F)|*G18G*|+H19H+|,I110I,| |
Понеже се достига максималния брой на комбинациите по-рано от стойностите на числата a и b, програмата приключва. |
Моето решение: https://pastebin.com/38xg4kpu
Благодаря предварително за отделеното време и помоща. Хубав и слънчев ден на всички.
Много, много, много благодара за отделеното време, за помощта и за подробното обяснение. Принципно ми е трудно да използвам булевите променливи, тъй като не ги разбирам много, но в бъдеще ще се постарая да ги използвам повече, за да ги упражнявам. С риск да стана досадна може ли да помоля за полощ с още една задача? Не съм сигурна как ще е по добре да я сложа в нова тема или да я поставя тук? Благодаря отново A.Neshkova.
Може би в нова тема повече хора ще видят и евентуално ще отговорят. Също така слагай и линк към judge за самата задача. :P