[Lab] Java Basics - Algorithms Lab - Insertion Sort
Някой успял ли е да направи тази задача успешно? Аз каквото и да пробвах не можах да се вместя във времевото ограничение на judge системата, дори и с готовата имплементация от Wikipedia. Моят код.
Някой успял ли е да направи тази задача успешно? Аз каквото и да пробвах не можах да се вместя във времевото ограничение на judge системата, дори и с готовата имплементация от Wikipedia. Моят код.
На мен също ми дава, че е използвало повече време.
Колкото и да гледах...по бърз код не можах да измисля...
ето и моето решение.
Здравей Stoyan,
Ето това излезе след като си поиграх с твоя код: click. Поиграх си с индекса на стойността на arrayList - а, която стойност слагаш в твоята променлива bigNumber. Извадих променливата извън вътрешния цикъл, сложих проверка като твоята направо в дефиницията на вътрешния цикъл и др. и работи.
Поздрави
Благодаря!
Решението е много добро.
Koдът ви е еднакъв. Колегата FlipRF и сега си обхожда по арейлист.
От тук идва разликата:
for (int i = 1; i < numbers.length; i++) {
numbers e array of strings
Изглежда еднакъв защото взех неговия и го пробвах със направените 2 промени, които са коментирани.
Използването на .size() съкращава времето за изпълнение наполовина! Декларирането на нов int всеки път всъщност забавя малко.
Странното е, че ако обявя numbersArr.size() като променлива и направя цикъла до i < от нея, програмата пак става двойно по-бавна. Някой може ли да ми обясни как е възможно викането на метод в цикъл да е по-бързо от четенето на променлива?