[Teamwork] Предложение - да се публикува разбивка на оценката по компоненти
Здравейте,
Днес са излезли оценките на екипните проекти по ООП. В тази връзка ще предложа нещо, което вече мисля е било давано като предложение - освен крайната оценка да се показва за всеки компонент как ни е оценила комисията.
Не виждам причина това да не може да се направи, изглежда ми като доста малко допълнителна работа при положение, че комисията оценява по компоненти и накрая тези оценки се агрегират.
А мисля, че е важно да знаем в какви аспекти работата ни е куцала; ако някой от комисията случайно си е записал и коментари още по-добре е и те да са налични.
С нашия отбор се справихме доста добре предвид времето и липсата на 4-тия съотборник. Откъм ООП направихме нещата доста прилично, с хубава абстракция и структура, лесна за разширяване. Откъм екипна работа - доста комити от всички, ежедневна комуникация и разпределяне на задачите. На база предишните проекти, които сме правили, този беше в пъти по-качествено написан, а там оценките бяха доста по-високи. Е, че някои неща сме ги докарали колкото да работят и е нужно изпипване, да; няма да си кривим душата, че всичко ни е наред. Но все пак оценката е разочароваща за всички ни. И най-малкото искаме да знаем кой аспект на работата ни не се е харесал на комисията.
В случая се получава нещо от рода на кофти коментарите към домашни: "Не много добре направено домашно, ти си знаеш къде са ти пропуските".
Еми за някои пропуски може да знаем, за други - не. Как да направим следващия път по-добър проект ако не знаем какво сме оакали в сегашния? Давано е предложението преди, ако не се приеме ще се дава и пак в следващите курсове и випуски, защото е важно.