Последната версия на uTorrent тайно инсталира Bitcoin Miner
Здравейте,
Току що попаднах на еднa много интересна новина, която е изумила бая хора (включително и мен), а именно това, че при ъпдейт или инсталация на последната релийсната версия на uTorrent програмата качва и едно друго софтуерче - Epic Scale (един вид Bitcoin miner, който в бекграунда си цока CPU-то и "копае").
Не знам на повечето от вас това какво ви говори, но на мен хич не ми се нрави някой да изкарва пари на мой гръб (все пак токът в БГ не е евтин за стандарта ни, но това е друга тема).
Деинсталирах uTorrent незабавно. Поради факта, че преди един ден не приех предложението за "ъпдейт", Epic Scale не се е качил и не го открих в инсталираните програми или в процесите, които вървят на машината.
ТУК може да видите повече по въпроса.
Да, рекламите са факт от бая време, но така или иначе не ми се налагаше много често да ползвам програмата и затова си стоях с нея.
Като цяло мнението ми за разработчиците и компанията много се промени. Едно е някоя и друга реклама, на които не обръщаш внимание, друго е да ти използват компютъра за тяхна материална облага.
На qBittorrent съм.
+1 за qBittorent!