Mono Develop въпрос?
Колеги, има ли някой, който да работи на тази програма?
Имам няколко питания.
Колеги, има ли някой, който да работи на тази програма?
Имам няколко питания.
Вместо първия въпрос по-добре задай останалите! :)
Имам проблем при решаване на задачи при който трябва да пишеш нещо в конзола. При стартиране на такава задача с дебъгъра винаги ми дава грешка.
Каква грешка? Къде я изписва?
Май не ти е силната страна задаването на въпроси? Ще трябва да поработиш над това, ако очакваш помощ.
Иначе предполагам, че си успял да създадеш проект, който не е Конзолен апликейшън.
Ето това е отговора който ми дава Output Application-a
Unhandled Exception:
System.ArgumentNullException: Argument cannot be null.
Parameter name: s
at System.Int32.Parse (System.String s) [0x00000] in <filename unknown>:0
at Sunglasses.Main () [0x00006] in /home/kafi/Свалени/17.Sunglasses/Sunglasses.cs:7
[ERROR] FATAL UNHANDLED EXCEPTION: System.ArgumentNullException: Argument cannot be null.
Parameter name: s
at System.Int32.Parse (System.String s) [0x00000] in <filename unknown>:0
at Sunglasses.Main () [0x00006] in /home/kafi/Свалени/17.Sunglasses/Sunglasses.cs:7
The application was terminated by a signal: SIGHUP
Тази грешка не е от IDE-то а от кода ти.
Предполагам че е защото, имаш променлива "s" и тя е null. Съответно при опит да я парснеш към int ти гърми защото неможе да парсне null.
EDIT: Сега видях че си писал че е при програми при който въвеждаш входа в конзолата. Когато дебъгваш ти отваря конзола и трябва да си въведеш някъкво число, ако не въведеш нищо и я оставиш празна се появява това. (Така е във VS предполага че е подобно и в Mono, да каже някой който работи с него.)
Ето това е кода, но на Visual Studio си тръгва без проблем
Mod Edit: Нарушена т. 12 от правилата на форума: Във всеки пост е позволено цитирането на не повече от 15 реда код. Ако искате да споделите по-дълъг код, използвайте сайтове като Pastebin и Github Gist).
Според мен не си създал проекта така, че да бъде конзолен, сигурен съм че имах подобен проблем когато за пръв път пусках Mono Develop. Не си спомням как го оправих, но помня че беше нещо много логично, т.е. в момента в който потърсиш как да си създадеш конзолен проект и всичко си идва на мястото.
Да, така тръгва - когато му укажа ,че проекта е конзолен, но когато отварям друг проект, го има проблема. Така се случва когато преглеждам домашни на колеги.
Нормално - писани са на VS и Mono не ги разпознава като конзолни. Свиквай с инконсистенцията. Правиш нов конзолен проект и вкарваш домашното там.
Здравей, аз също ползвам тази среда за разработка и мисля, че се сещам какъв е проблема. Става въпрос за това, че не пускаш текущо избрания проект да работи, а този, който си избрал за стартиращ преди това. MonoDevelop няма тази опция да ти пуска текущо избрания проект (т.н. "Current Selection" опцията на солюшъна), при него имаш два варианта - да избереш един стартиращ проект или няколко. За това при всеки нов проект трябва ръчно да го избереш като стартиращ (с десен бутон върху проекта и после избираш "Set As A Startup Project"). А ако не искаш всеки път да го правиш можеш спокойно да си пускаш избран от теб проект пак с десен бутон върху проекта и избираш "Run Item". Надявам се, че съм помогнал.