Защо бива изисквано ЕГН при кандидатстване и с каква цел?
Както заглавието меко казано подсказва, защо попълването на ЕГН е задължителна част от формуляра, тъй като това са лични данни, които се използват предимно от държавни департаменти.
Както заглавието меко казано подсказва, защо попълването на ЕГН е задължителна част от формуляра, тъй като това са лични данни, които се използват предимно от държавни департаменти.
Относно необходимостта не мога да ти отговоря, но за успокоение - СофтУни е регистриран като администратор на лични данни към Комисията за защита на личните данни. За разлика от доста други места, където ти искат такова инфо - например портиерите-пиандета в Студентски град (по мое време поне).
Здравей Volatile,
Може и да не даваш пълното си ЕГН, аз поставих само чертички, като дадох, разбира се, всички останали данни и регистрацията мина успешно.
Защото еднозначно можеш да идентифицираш българин по три имена и ЕГН. Това са правилата и в банките.
На мен ми искаха ЕГН при онлайн поръчка на чорапи :D
Здравейте,
ЕГН се изисква като идентификатор, тъй като при различни видове активности във СофтУни ние проверяваме участващите чрез личните им карти (с цел да се уверим, че човекът, който е заплатил или за когото е заплатено е човекът, който стои пред нас).
Както беше казано от Filkolev, фирмата Софтуерен университет ООД е регистрирана като администратор на лични данни. Това ни забранява да предоставяме личните данни на потребителите на трети лица. :)