[Exam] DB Apps - 29.03.2015 - Впечатления, решения
Здравейте, колеги :)
Още един изпит мина (много мина, мъничко остана :)).
Ще подложа крак като напиша своето мнение за изпита, за курса, за обучението, за въпроса за износа на магданоза от България...
Та, този изпит мина доста мирно :) Безпроблемно. Намирам това за чудесно. Както колеги подсказаха, може би има връзка с това, че изхода на задачите ни не се слагаше в Judge.
По същество:
- трудност на изпита - според мен беше съизмеримс подготовката и адекватен спрямо ученото на курса
- за курса - за момента най-полезния екипен проект(до голяма степен просто защото с всеки следващ проект знам повече и ми става все по интересно; пак е трудно и от начало съм като в небрано лозе и се чудя какво се случва, но винаги се научава толкова много от екипните проетки; поне при мен е така)
- този път не проверявах домашни, а вместо това акцентирах на екипния и на подготовката за изпита и мисля, че се подготвих по-добре от друг път. Принципно смятам, че истинското сериозно проверяване на домашни е полезно за проверяващия. Просто трябваше да се справям с определено време за кодене и си наредих приоритетите по този начин. СЛучвало се е да ги нареждам и на обратно, резултатът не е добър...
- какво ме затрудни (ми отне повече време) на изпита - не мога да кажа, че нещо ме е затруднило кой знае колко на изпита. Въпреки това не завърших всички задължителни задачи до край. Много време отделих, за да обходя всички случаи на 4-та (при вас как беше там положението?) и съответно ми остана малко време за 6-та и 7-ма. Тях ги правих последния час и макар да знаех какво правя, не успях да завърша 7-ма. Може би не прецених добре - отново дадох превес на добре подредения код, вместо да си понажа за време... Ама като обичам да ми е подредено... 5-та даже не я прочетох :) А разбирам, че май е трябвало ;) Вие решихте ли я?
- в обобщение - много се радвам, защото наблюдавам прогрес при себе си (сигурна съм, че и вие при вас) - на този изпит с гуугъл почти не общувахме. Това от една страна е добре, от друга - значи е имало по-малко нови неща на изпита от обикновено? (а това е едно от най-забавните неща на изпит за мен). В същото време не завърших всички задачи - т.е. пак не ми стигна скоростта или добрата организация (премерване на приоритети - бързо или качествено писане на код) - това значи едно - малко ми е било коденето. За да имаш и качество и скорост трябва още знания и още по-дълбоко разбиране за нещата.
Та така.
Освен да споделя кода си от изпита и да ви питам как минаха курса и изпита за вас, друго не се сещам.
Е, и да ви пожелая хубав ден, разбира се!
Аз пък съм направила друга хубост - имам EntryPoint.cs, в който с коментари съм разделила кое за коя задача е. И последно като съм работила по 4-та, останалите са закоментирани... Та дано описателните коментари в началото на всяко парче код подсетят проверяващите да си разкоментират всяка задачка... :)
Янче, интерфейсът IImporter много конкретен ми се вижда - аз лично като видя интерфейс с такова име бих си помислил, че различни видове импортери могат да го имплементират, пък той клетият получава XDocument :)
Идеята е да може да се разраства проекта и с други импортъри, тогава ще има повече смисъл. Всички имат метода импорт и го имплементират по различен начин. Общо взето - играх си на абстракции, вместо да си дореша задачите ;) Съгласна съм, че в сегашния контекст някои неща са в повече и кодът търпи доста оптимизации. Но съм доволна от себе си и от написаното за тия 6 часа.
10х, че си си направил труда да ми погледнеш кодаи да си кажеш мнението - определено правиш винаги effort (във връзка с темата ти за минусите във форума) - respect.