[SEO Optimization] въпроси относно домашното и използваните програми
1. Google Analytics - как можем да ограничим прегледа на трафика за определен период, т.е. само за м. март напр.
2. Google Analytics - ако нямаме социален трафик като позиция, това означава ли, че няма такъв и защо не е показано 0, а просто липсва като поле/ред. Трябва ли отнякъде да се изведе като допълнително поле? Същото важи за Имейл трафик и за Платен - в Google Analytics ли се търсят данните?
3. Google Analytics - как мога да извадя ключовите думи за сайта ми от Google Analytics? В кое меню се намират при положение, че нямам платени или други регистрирани кампании?
4. Prodvigator - защо програмата ми показва трафика на домейна free.bg, а не на сайта, който е в него, в случая bulsurvey.free.bg? Същото важи и за ключовите думи и всичко останало. Когато се опитам да вляза в поддомейни на домейна, мога да видя само първите 10, а останалите не ми ги показва. Има ли начин да изкарам релевантни на сайта на дейността на фирмата ключови фрази и думи, както и правилната статистика за трафика? Предполагам, че това е свързано и с ограничения достъп на пробния акаунт, тъй като все още не съм получила имейл за друг, въпреки че неколкократно изпращам запитвания по имейл.
5. Prodvigator - проверявам регулярно имейла си, но все още нямам пълен достъп до програмата и ползвам пробния, който съм регистрирала. Може ли някой да ми напише към кого да се обърна по въпроса?
6. Google Webmaster Tools - данните са 0 (0 queries). Защо е така? Това значи ли, че просто сайтът не се класира никъде или има проблем с регистрирането на сайта?
7. Keyword Planner - При избора е необходимо да се посочи сферата на дейност на сайта. Правилно ли е да се избере Import/Export в случай, че липсва точно наименование на дейността, а по-точно Стоков контрол или одит на стоки?
8. Rank-tracker - Не става ясно от заданието с кой инструмент се извлича информация по т. 2с позиция в Google в съответния регион? Ако е с rank tracker какво точно се има в предвид - държавата ли? Има ли възможност за извличане на информация по градове с този инструмент, тъй като не откривам такава?
И също - технически проблем с програмата. Успявам да използвам данните чрез вход в Google Adwords, но със същия акаунт съм регистрирана и в Google Analytics, а през Rank-tracker не успявам да вляза в Google Analytics.
9. Link-assistant - какви точно са възможностите на програмата и за какво би могла да ни послужи?
10. sg.serpstat.com - как точно работи? само по една дума или може и по фрази? тъй като по фрази не ми извежда резултати, как точно се задават за търсене? Основен проблем имам с българските фрази, въпреки че изрично подавам да търси в google.bg.
11. google - има ли допълнителна настройка на търсенето, за да излизат отдолу "Търсения сродни на..."?