Характеристики на Лаптоп
Някой може ли да ми каже какъв лаптоп с какви характеристики е препоръчително да използвам за програмиране, та дори след време за работа.
Някой може ли да ми каже какъв лаптоп с какви характеристики е препоръчително да използвам за програмиране, та дори след време за работа.
Здравей, колега:
Минималните х-ки които Наков препоръчва са:
Според мен най-добре е нещо то този тип:
Поздрави! :)
Зависи какъв бюджет си готов да отделиш. За себе си прецених, че нещо от рода на i3 + 4GB RAM + 750GB HDD + 15,6 матов дисплей и вградено видео е предостатъчно. Излезе 700 лв. Машинката е пушка за прохождащи в програмирането индивиди, какъвто съм аз. За останалите неща имам прилична настолна конфигурация.
Това ти е минимума, ако искаш да минеш тънко с цената. Ако имаш повече възможности, харчи. :)
Взимайте по 8 GB RAM или поне да се поддържа upgrade. За някои по-тежки технологии 4 GB не стигат и влачи.
Важно е да се спомене и с какви пари разполагаш. Аз лично дадох повче, но сега съм много доволе. I7-3630QM 8GB ram 120 SSD, изхвърлих DVD- то и на негово място ми е 1 TB HDD. Имам и външна видео карта, която не използвам особено много. Съвета ми е повечко RAM и SSD. Вкъщи има настолен, който също е добър, но с обикновения HDD просто ме убива като го ползвам.
Зависи много об бюджета. Всеки средностатистически лаптоп от 700 и нагоре лева ще ти върши работа. Но ако кажеш с какви пари си готов да се разделиш ще се опитам да намеря нещо добро.
Друг е варианта и с лаптоп втора ръка, за който аз съм за. Дори моя е такъв и съм адски доволен вече 1 година работи безпроблемно.
п.с. И както е казал мечо пух "колкото повече толкова повече" i5- i7 поне около 8 RAM, добре е да е матов екран с подсветка на клавиатурата, с IPS матрица, видеото към момента смятам че не ти е от значение, SSD-то е много голям +, на моя като сложих ССД и сякаш досега съм нямал лаптоп - рестарт от работещо положение до работещо за някакви си 10-15 секунди.
Трябва ли ми записвачката на лаптопа за да махна харда и да сложа само SSD или ако не ми трябва да сложа и хард и SSD ?
По-добре SSD и друг хард. Махаш CD-то защото реално много рядко се използва. А по-добре да имаш втори диск за информацията и SSD за операционната система и програмите. Аз съм така и съм много доволен.
Като производителност предостатъчно е всичко с модерен 2-4 ядрен Intel процесор и 8 GB рам. Другото вече опира до предпочитания, удобство, бюджет и т.н
Благодаря ти за бързия отговор. Поздрави! :)