Стаж и възнаграждение за PHP Web програмисти - въпрос.
Здравейте, някой има ли представа какъв горе-долу е размерът на възнагражденията при стажовете? При всички случаи ще зависи от уменията на стажанта, но ориентировъчно в какви граници е?
Здравейте, някой има ли представа какъв горе-долу е размерът на възнагражденията при стажовете? При всички случаи ще зависи от уменията на стажанта, но ориентировъчно в какви граници е?
В един от най-добрите случаи - 600 лв :) Но това е утопичният вариант за стажант, доста фирми специално от тези, които се занимават с уеб разработка с РНР не предлагат никакво възнаграждение за стажантските си програми. Но за около 400 лв има шанс да намериш. На къде си се насочил всъщност? Имай предвид, че след стажа ще ти е много по-лесно да си намериш работа със среднодобро възнаграждение за начинаещ - над 1000 лв.
Видях, че следните компании предлагат стажове: STENIK, Net Info и Extensa. Към компании, които не предлагат платен стаж не бих се насочил, защото реално те получават субсидии за тези стажове и не е редно всичко да отива за тях т.е са некоректни. Иначе за себе си не очаквам голямо възнаграждение за стажа, тъй-като имам само един изкаран 3-месечен курс по PHP основи. Все пак се надявах на около 500лв, защото трябва да плащам наем за квартира и сметки...
Преди известно време ходих на интервю в NetInfo и не съм доволен от организацията им и отношението (например половин час закъснение за интервю от тяхна страна), не знам как стои въпросът с възнагражденията за стажове. Пробвай и виж какво ще ти предложат. Другите две фирми не съм ги чувал.