[Technical issue] Тail recursion C# ??
Първо историята накратко. Решавам задачките от лаба с алгоритмите по Advanced C#. Четвърта задача ми е най-интересна и почвам от нея. Понеже искам да се помъча повече, реших да си я мисля рекурсивно, като просто обяснението, което е дадено в условието на задачата, го имплементирах в един метод. Нямам проблеми, задачката си върви - ето код на който му е интересно.
Сега вече следва и същинското питане. Имам ReSharper, който ми обяснява, че това цялото може да се напише с while цикъл. Добре, няма проблеми, обаче аз не искам, кефа си се на задачката така. Самото обяснение е "Tail recursion can be implemented with a while loop". Става ми интересно какво точно е Tail рекурсия, обаче според този пост, в C# такъв тип рекурсия няма.
Някой може ли да разясни малко повече, на ReSharper ли да вярвам, или на StackOverflow.
Ps. в уикипедия също не се споменава за Tail рекурсия в C#, в F# има. Не че някога съм виждал F#.
Ps2. всякакви критики по кода се приемат без обиди, даже ще се радвам да ми посочите къде да подобрявам, рекурсия тренирам от скоро : )