[Homework] Streams and Files
Някой би ли ми помогнал с 5 и 6 задача от домашното
Някой би ли ми помогнал с 5 и 6 задача от домашното
Решения или помощ търсиш?
Взех файла и го прочетох на части с буфер, като после всяка част я налях в един лист. Разделих листа на броя части, които се искат и почнах да пиша файлове за всяка от тях. Събирането е обратното, обхождат се всички части и се бутат на едно място и после върху файла (или направо се апендват към файла).
Разархивирането в задача 6 е тегавичко, от няколко часа ме замеря с един непонятен за мен exception, като целия му текст е по-дълъг от метода
Unhandled Exception: System.IO.InvalidDataException: The magic number in GZip header is not correct. Make sure you are passing in a GZip stream.
Аз мисля, че правя същото, ето това работи при мен - https://github.com/Vutov/SoftUni/blob/master/CSharp%20Advanced/Homeworks/06.StreamsAndFiles/06.ZippingSlicedFiles/ZippingSlicedFiles.cs
Ето го и домашното от мен.
03,05 и 06 станаха доста кратки.
При разархивиране на zip в 06, се наложи да мина през стандартен буфер, иначе даваше грешки.
08. До колкото разбрах трябва да е с рекурсия и за сега само съм намерила източниците. Ще я правя след изпита :)
https://github.com/EBojilova/06.Homework-Streams-And-Files
8-ма задача е с елементарна рекурсия да. Трябва да вземеш на директорията две неща - директориите, които са в нея, и файловете. Викаш си метода, който ти обхожда директориите за всяка поддиректория, след това и за файловете. Полезно е като упражнение да се направи; така се схваща по-добре логиката на рекурсията, а и ако се наложи - дебъгването й, което не е особено лесно в началото.
Между другото нещо което видях и в други решения - ако файлът не съществува FileMode.Append автоматично ще го създаде, така че разни врътки около Create са излишни. Също така мисля че изчислявания на това колко трябва да е последното парче не вършат нищо. Буферът ще пише докато сорсът не е прочетен изцяло. За това не съм 100% сигурен, някой по-запознат да каже, но при мен си работи както трябва и без него.
Мерси за коментара, Прав си за Append, че създава нов файл, ако няма.
За остатака предпочитам да го оставя, тъй като създавам буфери с точен размер.
Аз това имам да кажа по въпроса - 06.Advanced-CSharp-Streams-And-Files-Homework
Доста от задачите са грозни, ама явно не я разбирам кат хората тая материя...
Ами за мен това не е грозно все пак важното е че работи. Мерси за решенията
решения ако може
Все още не е късно, да се откажеш и да не си губиш времето с излишно решаване на задачи.
Пък, ако случайно решиш, да се мъчиш със задачите и имаш желание, да се развиваш, тогава пиши във форума. Сигурен съм, че много хора ще ти помогнат.