Loading...
Christian_Tonev avatar Christian_Tonev 4 Точки

В какъв формат трябва да се предава домашното?

Здравейте колеги, когато прочетох това :

"This document defines homework assignments from the “C# Basics“ Course @ Software University. Please submit as homework a single zip / rar / 7z archive holding the solutions (source code only) of all below described problems."

някакси останах с впечатление, че трябва да се предава (source code only) в текстови файл (като .txt) Сега разбирам ,че може и да не е така. Моля някой с ясна (най-малкото по-ясна от мен) представа да ми каже какво наистина се очаква от нас като формат. Никъде не видях да е упоменато, че трябва да са архивирани project-ите или някакви .exe-та. Благодаря предварително за всеки отговор!

Тагове:
2
Programming Basics
kiko144 avatar kiko144 795 Точки

Най-добре да си качиш целия Solution от папката на VS, за да е по-лесно да се проверява после .

4

А какво е изискването точно? Аз ли съм разбрал по-горе цитираното погрешно? Иначе за сложно и от .тхт файл не смятам че е. Все пак копи>пейст и контрол и F5. :)

0
kiko144 avatar kiko144 795 Точки

Е да ама да правиш нов проек, да отваряш отделно да копираш.... A иначе само щтракаш на файла който отваря солюшъна и ти излизат всички.

1
aslv1 avatar aslv1 304 Точки

Да, имаше пояснение от някого от епипа на СофтУни мисля, че е препоръчително да се предава архивиран целия solution.

1
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6849 Точки

Е, добре. Така и така солюшъна ви е в папка, какво ви пречи цялото домашно просто да му цъкнете архив - защо искате допълнително да се затормозите, като извадите само .cs файловете и ги архивирате, че после да затормозите и нас, да ги копираме по солюшъни?

Ами за по-напредналите домашни, където примерно за една задача си направил 6-7 файла с класове, оито се викат по между си какво - трябва да се сетя кои са файловете и да ги сложа в един проект?

3
nostradamos2299 avatar nostradamos2299 2 Точки

Наков в една от лекциите го каза ясно....трябва всичките ти задачи да са в в един sulution,архивираш целия project  го качваш...

1
ivobarakov+deleted! avatar ivobarakov+deleted! 2 Точки

Source code only се има в предвид писане само на самия код, без компилиране. Поне аз така го разбирам, иначе директорията с целия Solution би трябвало да се архивира и да се качва.

2
Plami avatar Plami 373 Точки

В крайна сметка и Наков показа на първата или втората лекция как трябва да изглежда домашното когато се качва - трябва да са номерирани задачите, да имат компактен и изчистен код и разбира се наличието на solution-a. Все пак за това и го създаваме - всичко да е по-пригледно и лесно за проверка :)

0

Аз още не съм имал лекция при Наков за съжаление, но мерси за отговорите! Сега знам как да го предам кода в следващото домашно.

1
Plami avatar Plami 373 Точки

Ако искаш прегледай лекциите на Наков в youtube :) Конкретната информациа мисля, че беше в края на видеото на първата лекция.

Успех!

0
boyanst avatar boyanst 29 Точки

Здравейте,

Искам да попитам кой е коректиния формат за предава на домашните. Досега аз съм архивирал (.rar) всичко което е в папката на Solution, тоест .sln файла и папките на всички задачи който съм създал. После го качвам на сайта. Това ли трябва да се направи?

0
23/02/2015 11:37:22
vladislav.karamfilov avatar vladislav.karamfilov 1123 Точки

Да. Може да махаш единствено bin и obj папките. :)

1
boyanst avatar boyanst 29 Точки

Благодаря

0
LoKSET avatar LoKSET 160 Точки

А най-добре е да си инсталираш това Clean Project и то върши всичко вместо теб. Супер удобно е и го препоръчвам на всеки.

1
23/02/2015 14:15:00
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.