Въпроси относно проекта по Marketing & SEO
Здравейте,
имам въпроси относно проекта който трябва да направим за събота на изпита.
1. Не ми е ясна точка 4 (IV). Аз работя върху блога си. Пиша в него за каквото ми е кеф и когато ми е кеф. Какъв анализ да направя на конкурентите? Не съм сигурен дали един блог има конкуренти, но ако сметнем, че конкурентите са ми тези които са на първи позиции с ключови думи за които аз се класирам по-назад, какво да им анализирам?
2. На точка 5 (V) пише да се правят някакви неща, ние какво трябва да пишем в нашият файл, че е направено? Да даваме ли някакви обяснения? Пример: На всяка страница на категория да са разпишат уникални title, description и keywords. Аз в документа трябва да напиша "направено"?
3. Точка 7 (VII) трябва да направим нещо като кампания в фейсбук ли? Да опишем как сме настроили кампанията? Малко повече инфо ако може...
4. В точка 8 (VIII) има настройки за цели, събития, Ecommerce Analytics и други подобни. На моят сайт какви цели да слагам. Мисля, че доста хора тук сме с блогове и не печелим от тях. Може ли да се обясни какво да се прави и тук.
5. На точка 9 (IX) пише, че трябва да настроим PPC реклама. Но къде трябва да е тя? В AdWords или Facebook?
За сега това са ми въпросите, ако се сетя нещо друго ще добавям.
Подкрепям коментара, че много неща останаха недоизяснени, още повече че домашните обхващат 4 от общо 10-те точки на този проект.... P.S. аз също ползвам блог за целите на курса и според мен някои неща не са приложими в такава ситуация
Така е, ако се използва блог някой неща не могат да се направят на 100%. Стига се до някъде и ... Но все пак беше доста добър курса. Очакваме резултатие вече...